گزارش مراسم بزرگداشت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایرانبررسی ابعاد ملی و بین المللی انقلاب اسلامی ایران با حضور کارشناسان ایرانی و افغانستانی در دانشگاه الصمطفی واحد کابل
گزارش مراسم بزرگداشت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران در کابل
تهیه و تنظیم: احیا حسینی
(واحد پژوهش دانشگاه المصطفی - کابل)
به مناسبت بزرگداشت چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی ایران، مراسمی با همکاری مشترک جامعة المصطفی العالمیه نمایندگی کابل و رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کابل اجرا برگزار شد.
این مراسم در ابتدا با مراسم با تلاوت قرآن و پخش سرود ملی هر دو کشور افغانستان و ایران آغاز گردید.
اولین سخنران این اجلاس جناب حجة الاسلام والمسلمین دکتر عبادی، ریاست محترم دانشگاه المصطفی بودند که حفظ وحدت اسلامی را به عنوان یک امر ضروری مورد تاکید قرار دادند.
ایشان، رمز پیروزی انقلاب اسلامی را باورمندی صادقانه حضرت امام خمینی به خداوند متعال برشمردند که همین باورمندی باعث پیروزی انقلاب شد.
پس از آن گروه سرود کودکان به نام صدای هموطن به اجرای برنامه پرداختند.
سپس جناب آقای ملکی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران به ایراد سخن پرداختند که در سخنان خود یادآور شدند که انقلاب ایران یک انقلاب فرهنگی بود این پیروزی این انقلاب بر یک حکومت کاملا نظامی و مسلح واقعا معجزه به حساب می آید.
ایشان در ادامه به عوامل پیروزی انقلاب اسلامی و مشکلات و توطئه ها علیه انقلاب پرداختند و به صورت خلاصه به دستاوردهای انقلاب اسلامی در ابعاد علمی، اقتصادی و فرهنگی اشاره کردند.
در ادامه جلسه آقای مولوی رحمانی سخنانی با محور قرار دادن آیه 73 سوره انفال ایراد کردند و در سخنان خود اشاره داشتند که از آنجایی که هدف امام الهی بود با دست خالی به اهداف والای الهی هم دست یافت و یک حکومت اسلامی را بنا نهاد. ایشان خاطر نشان کردند که حال که یک حکومت اسلامی بنا نهاده شده وظیفه همه مسلمانان است که از این حکومت حمایت کنند تا حق اقامه شود و فرصت اجرای حق به وجود آید.
سخنران بعدی جناب آقای مولوی حسام بودند . ایشان انقلاب اسلامی در ایران را به شجره طیبه تشبیه کردند و در بخشی از سخنان خود تاکید کردند که پیروزی انقلاب اسلامی را افتخاری برای شیعه ندانید بلکه آن را افتخاری برای همه مسلمانان به حساب آورید.
مولوی منیب از وزارت حج و اوقاف افغانستان سخنرانی بعدی اجلاس بودند که در موضوع تاثیرات مثبت انقلاب اسلامی بر مسلمانان دیگر کشورها نکاتی را بیان فرمودند و اینکه در خصوص ارتباط بین دو کشور ایران و افغانستان باید این ارتباط تقویت شود و با بهره گیری از تسامح، تساهل و همزیستی مسالمت آمیز، تقریب مذاهب را تقویت کنیم که امری ضروری و حیاتی برای هر دو کشور است.
در پایان سخنان خود تقاضا داشتند که جمهوری اسلامی ایران زمینه سفر و تحصیل علما و محققان افغانستانی به ایران را بیشتر فراهم نمایند.
پس از ایشان جناب آقای دکتر رحیم پور ازغدی به عنوان مهمان ویژه نشست سخنرانی خود را با تشکر از حضور مهمانان و تبریک دو سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در ایران و سالگرد خروج نیروهای ارتش سرخ از افغانستان شروع نمودند.
ایشان ضمن تحلیل ابعاد نظری و دینی انقلاب اسلامی ایران، به ابعاد ملی و بین المللی این انقلاب اشاره داشته و نقش بی بدیل حضرت امام خمینی (رحمت الله علیه) را در تحقق این پدیده و معجزه الهی تبین کردند و در ادامه بار دیگر به نظام سازی مهمترین و دشوارترین مرحله یک انقلاب تاکید نمودند که حضرت امام با ارائه نظریه ولایت فقیه این مساله را حل نمودند.
بخش پایانی سخنرانی ایشان با این نکات به اتمام رسید که: «مشکلی که در ایران با آن مواجه هستیم این است که در ایران عده ای هستند که به اینکه ما می توانیم ایمان ندارند و لذا در برابر استکبار عقب نشینی کردند و نتیجه آن را هم دیدیم لذا در برابر استکبار هروقت عقب نشینی کنیم آنها وقیح تر و جری تر می شوند.
شما جوانان افغانستانی می توانید مشکلات خود را حل کنید، نوابغ فراوانی در میان شما وجود دارد به خودتان و به خداوند ایمان داشته باشید. با وجود این همه منابع زیرزمینی در افغانستان اگر رهبران افغانستان هوشمندی و مدیریت داشته باشند در 50 سال آینده افغانستان به یک کشور نمونه تبدیل خواهد شد.
سخنران پایانی همایش جناب آقای عالمی بلخی، وزیر عودت و مهاجرین بودند که در خصوص پیروزی انقلاب اسلامی به این نکته اشاره کردند که پیش از پیروزی انقلاب دو موضوع در میان جوامع اسلامی رواج داشت یکی اینکه دین افیون ملت ها است و دیگر اینکه هیچ انقلابی در دنیا به پیروزی نمی رسد مگر متکی به غرب یا شرق باشد. با پیروزی انقلاب اسلامی در ایران هر دو فرضیه باطل شد.
از آنجا که پیشرفتهای علمی ایران در سالهای اخیر در سایه حکومت دینی انجام می شود، لذا کشورهای مستکبر با هم متحد شده اند تا جلوی این پیشرفت علمی این کشور را بگیرند.
ایشان در پایان سخنان خود از دولت جمهوری اسلامی ایران بابت همکاری خوبشان با مهاجرین تشکر نمودند.
برنامه پایانی همایش اعطای لوح تقدیر به سه نفر از شرکت کنندگان در مسابقه مقاله نویسی بود که با حضور آقای دکتر ازغدی، آقای عالمی بلخی و آقای اکبری انجام شد.
پس از اتمام جلسه، از شرکت کنندگان پذیرایی نهار انجام شد.
در نهایت خاطر نشان می سازیم که گروه تواشیح و گروه سرود کودکان افغانستانی در باشکوه تر شدن این جلسه با اجراهای زیبای خود نقش به سزایی داشتند.