محرم؛مکتبی انسان ساز
الْسَلامُ عَلَيْكَ يَا أبا عَبْدِ اللهِ وعلَى الأرواحِ الّتي حَلّتْ بِفِنائِكَ ،عَلَيْكَ مِنِّي سَلامُ اللهِ أبَداً مَا بَقِيتُ وَبَقِيَ الليْلُ وَالنَّهارُ، وَلا جَعَلَهُ اللهُ آخِرَ العَهْدِ مِنِّي لِزِيَارَتِكُمْ ،السَّلام عَلَى الحُسَيْن ، وَعَلَى عَليِّ بْنِ الحُسَيْنِ ، وَعَلَى أوْلادِ الحُسَيْنِ ، وَعَلَى أصْحابِ الحُسَينِ.
پیامبراکرم(ص): براى شهادت حسين (ع) حرارت و گرمايى در دلهاى مؤمنان است كه هرگز سرد و خاموش نمى شود. (جامع احاديث الشيعه، ج ۱۲،ص ۵۵۶)
این محرم وصفر است که اسلام را زنده نگه داشته است. امام خمینی (ره)
رسول خدا در بازگشت از حجةالوداع فرمود: "انی تارک فیکم الثقلین کتاب الله و عترتی اهل بیتی ما ان تمسکتم بهما لن تضلوا و انهما لن یفترقا حتی یردا علی الحوض"
من دو چیز گرانمایه در میان شما به امانت میگذارم، کتاب خدا و عترتم. تا هنگامیکه به این دو چنگ زنید، هرگز گمراه نخواهید شد و این دو از یکدیگر جدا نمی گردند، تا در کنار حوض کوثر بر من وارد شوند؛ پیامبر با این کلام، فرزندان خود را خلیفه و بالاتر از آن، آنان را پاسداران اسلام معرفی کرد.
به همان اندازه که در ایـن روزهـا احسـاس مصـیبت و انـدوه عمیق و نیز احساس قدردانی فراوان میکنیم، به همان اندازه باید در زندگی و اوضاعمان بازنگری کنیم و خط تازهای برای رفتار و سلوکمان برگزینیم؛ باید تجسم حسینی بودن روی زمین باشیم. در این زمان چقدر ما نیازمند حسینی بودن هستیم. حسینی بودن یعنی اینکه انسان به اوج فداکاری وبخشش و وفاداری و خدمت برسد، بیشترین خدمت و عطا و بخشش از او به دیگران برسد، به بالاترین مرتبۀ عفو و گذشت برسد. بنابراین، در سایۀ یاد حسین(ع) و در سالگرد شهادت حسین(ع) میکوشیم تا دوباره زندگی خود را اصلاح و تنظیم کنیم.
سوگواری امام حسین (ع) افراد خوار و ذلیل پرورش نمی دهد ؛گریه کننده پرورش نمی دهد عزای امام حسین (ع) انسانهایی را پرورش میدهد همانند امام حسین (ع) انسان هایی که سکوت کردن در برابر ستمگر را رد میکنند. من حسینی را که کشته شده است تا من گریه کنم نمی شناسم. چرا من برای امام حسین(ع)گریه میکنم؟ من برای امام حسین(ع)گریه میکنم تا او را به یاد داشته باشم و به یاد داشته باشم که او در برابر دنیایی از قدرت ایستاد؛ دنیایی که همگی دست در دست هم داده و از هرسو او را احاطه کرده بودند و او به تنهایی به میدان می رفت.
سوگواری امام حسین(ع) کسانی را تربیت میکند که در برابر ستمگر بایستند و در برابر حاکم ستمگر سخن حق را بگویند. این است معنای حسین(ع) و معنای عزاداری برای امام حسین(ع) (امام موسی صدر، کتاب سفر شهادت امام حسین(ع) پیشرو اصلاحگری، بند ۱۸۴)
و فضیلت گریه بر سیدالشهدا(ع) در بیان آیت الله بهجت(ره)
بنده خیال می کنم فضیلت بکا بر سیدالشهدا علیه السلام بالاتر از نماز شب باشد
زیرا نماز شب عمل قلبی صرف نیست بلکه کالقلبی است
ولی حزن و اندوه و بکا عمل قلبی است، به حدی که بکا و دمعه (اشک چشم) از علایم قبولی نماز وتر است.(درمحضر بهجت، جلد۱)
اللّهُمَّ الرزقنی شَفاعَه الحسین (ع) یَوم الوُرود
تهیه وتنظیم :واحد خواهران