آن سوی خاطرات
شناسه کتاب
نام کتاب : آن سوی خاطرات (250 خاطره از سفر به 25 کشور جهان)
مولف: حسن بسطامی
مشخصات ظاهری: 623 ص.
شابک: 978-600-429-115-6
وضعیت فهرست نویسی : فیپا
یادداشت: کتابنامه
موضوع: بسطامی، حسن، 1340- خاطرات
موضوع: طلاب ایران - خاطرات
موضوع:Islamic seminarins - iran diaries
رده بندی کنگره: 1395 8 آ5ب/7/254 BP
رده بندی دیویی: 656/297
شماره کتابشناسی ملی :4503349
چاپ اول: 1395 ش /1438 ق
شمارگان 300 نسخه
معرفی کتاب ( آن سوی خاطرات)
«قد خلّت من قبلکم سنن فسیروا فی الارض فانظروا کیف کان عاقبه المکذّبین. هذا بیان للناس و هدی و موعظه للمتقین » ( آل عمران: 137- 138 ).
خاطره نویسی از دیرباز توجّه بسیاری از نویسندگان، ادیبان و حتّی مردم عادی را به خود جلب کرده؛ آنچنان که کمتر کسی را میتوان یافت که " خاطرهای " برای گفتن نداشته باشد. هدف از نگارش خاطرات، ثبت وقایع برای تاریخ و یا ثبت تاریخ برای خود است.
خاطره نویسی اگر چه در سنّت ریشه دارد، امّا بستر تکامل آن دنیای جدید است. ثبت لحظههای حسّاس تاریخی که در سرنوشت یک ملّت تاثیرگذارند و برخورد جامعه شناسانه، انسان شناسانه و معرفت شناسانه با آن، از کارکردهای اصلی خاطره نویسی به عنوان یک گرایش ادبی مدرن است
خاطره نویسی راهی برای زنده نگاه داشتن یادها تجربهها و خاطرات یک ملت است تا همچون چراغی فراروی آفرینشهای هنری و ادبی نسل های آینده قرار گیرد.
خاطرات ابزاری است برای انتقال مفاهیم، تجربهها، آداب و رسوم جوامع به نسل های آینده.
خاطره بازگو کننده احساسات و عواطف یک فرد، قوم وملت دربرابر یک حادثه است؛ بنا براین به عنوان یک سند درجه یک هم از نظر جامعه شناسی و هم از نظر ورانشناسی اهمیت مییابد
خاطرهها از منابع مهم مطالعات اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و تاریخی جوامع هستند.
کتاب حاضر تحت عنوان (آن سوی خاطرات؛ 250 خاطره از سفر به 25 کشور جهان) اثر ارزنده و منبع جاویدانه و گرانبهای است برای آیندگان و علاقهمندان به مطالعه و آشنایی با فرهنگهای مختلف کشورهای جهان.
کتاب آن سوی خاطرات توسط حضرت حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای حسن بسطامی، ریاست مکرم نمایندگی جامعة المصطفی العالمیه در افغانستان تدوین گردیده است و حاوی 250 خاطره از سفر به 25 کشور جهان است.
در این کتاب رویدادهای مهم فرهنگی، دینی، اجتماعی و مناسک مذهبی کشورها با دقت و باریک بینی؛ بگونهی روایت مستقیم و غیر مستقیم ثبت گردیده است از اینرو کتاب حاضریکی از منابع کشف حقایق تاریخی و فرهنگی بعضی از کشورهای جهان به شمار میرود و در ردیف اسناد تاریخی جای میگیرد.
کتاب حاضر در هشت بخش تنظیم و پیکربندی شده است که هر بخش فصول و زیر مجموعههای دارد.
در بخش اول به برخی از ویژگیهای مبلغان خارج از کشور نظیر: شجاعت؛ استقامت؛ نهراسیدن از انجام وظیفه؛ و... اشاره شده است.
بخش دوم کتاب دربردارندهی خاطرات ارزشمندی است در تقریب مذاهب اسلامی.
بخش سوم کتاب حاوی مطالب گرانسنگی میباشد تحت عنوان: (نگاه نو به ادیان توحیدی و آئین بشری.
دربخش چهارم کتاب، نقش و جایگاه ترجمهی قرآن کریم به زبانهای مثل (گورجی، بنگالی، پرتغالی و پشتو) در جهت گسترش دین مبین اسلام مورد بررسی قرار گرفته است.
در بخش پنجم کتاب تحت عنوان: ( فرصتی در محضر قرآن کریم ) خاطراتی از حضور در محافل انس با قرآن کریم، تأسیس مراکز آموزشی و تحقیقاتی قرآن کریم، برگزاری نمایشگاه خط قرآن کریم و... ثبت شده است.
در بخش ششم کتاب؛ چگونگی و شیوههای تجلیل از محرم و عاشورا در دیگر کشورها مورد بررسی قرار گرفته است.
در بخش هفتم کتاب، برخی ازآسیبهای رفتاری و مناسک دینی ازقبیل( روزه داران بیحجاب؛ روبوسی زن و مرد نامحرم؛ استحباب شرابخواری در کنار جنازه میت و...) ذکر شده است.
در بخش هشتم کتاب که آخرین بخش کتاب را تشکیل میدهد، برخی از مراکز آموزشی کشورها به معرفی گرفته شده است.