معرفی علی اصغر اصفیایی؛ طلبه فعال و حافظ کل قرآن کریم
علی اصغر اصفیایی فرزند محمد حسین درسال 1376 در ولسوالی دره صوف ولایت سمنگان در یک خانواده مذهبی بدنیا آمد. ایشان در سال 1388 حفظ قرآن کریم را تا جزء هجدهم در دارالحفاظ لیسه خصوصی مهر تحت نظر استاد شفایی انجام داده است. همزمان با حفظ قرآن کریم تجوید را هم از ایشان فراگرفت و مقدار باقی مانده حفظ را در دارالحفاظ مدرسه عالی ثقلین تحت نظر استاد محمد فهیم قدیری به پایان رسانید و به یاری خداوند متعال حفظ کل قرآن کریم را در طول دو سال به اتمام رسانید.
ایشان در مورد اساتید خود گفت: بنده خودم را مدیون الی الابد اساتیدم می دانم. خصوصا استاد عزیزم حاج محمد فهیم قدیری که ایشان حتی در شکل گرفتن شخصیت بنده تأثیر بسیار زیادی داشته اند و افتخار می کنم به داشتن چنین استادی و همه عزیزان را توصیه می کنم به احترام و گرامیداشت اساتیدشان.
وی اضافه کرد: توفیق خداوند متعال، تشویق¬های پدر و مادر عزیزم و اشتیاق درونی خودم از عواملی بودند تا بنده بتوانم قرآن مجید را حفظ کنم.
وی در سال 1392 دروس حوزه را در مدرسه عالی ثقلین آغاز نموده و یک سال بعد، در امتحان پذیرشی جامعه المصطفی العالمیه پذیرفته شد و در حال حاضر یکی از طلاب رسمی جامعه المصطفی العالمیه می¬باشد برعلاوه آموختن درس¬های حوزه یک کلاس حفظ در مدرسه جامعه الزهرا و یک کلاس تجوید در مدرسه عالی ثقلین دارد.
علی اصغر اصفیایی در مسابقات متعدد استانی وکشوری هم شرکت کرده که حائز رتبه های ذیل شده است:
1 . سال 1390 در رشته 15 جزء مسابقاتی کنسولگری جمهوری اسلامی ایران درسطح بلخ حایز مقام دوم
2 . سال 1393 در قرائت المپیاد قرآنی وحدیثی جامعه المصطفی العالمیه حایز مقام دوم
3 . سال 1394 در حفظ کل المپیاد قرآنی وحدیثی جامعه المصطفی حایز مقام دوم درسطح کشور
4 . سال 1394 در حفظ کل مسابقات حبل الله درسطح مزارشریف حایز مقام چهارم
5 . سال 1395 در حفظ کل المپیاد قرآنی وحدیثی حایزمقام دوم درسطح کشور
6 . سال 1395 در حفظ کل مسابقات حبل الله درسطح بلخ حایزمقام اول
7 . سال 1395 در مسابقات کشوری وزارت ارشادحج و اوقاف و راهیابی در مسابقات بین المللی کشور امارات.
آقای اصفیایی در مورد فعالیتهای قرآنی در کشور گفت: متأسفانه در کشور ما در این راستا فعالیت های چشم گیر و قابل توجهی صورت نگرفته به جز برگزاری المپیادهای سالانه جامعه المصطفی العالمیه و یا گاهاً برگزاری مسابقات از سوی مراکز فرهنگی و اجتماعی مانند: مؤسسه فرهنگی و خدماتی راه تقوا؛ ما امیدواریم که انشاء الله مسئولین در مورد این کمبود فکری نمایند. البته شنیدم که پایتخت کشور نسبتا فعالیتهای خوب و قابل قبولی دارد.
حافظ کل قرآن کریم، خاطره شان را چنین نقل کردند: در خدمت استاد برکت الله سلیم ـ شیخ القراء و ریاست قراء افغانستان. بخاطر اعزام نماینده در مسابقات بین المللی امارات بودیم. ایشان از بنده صفحه 455 را سؤال کردند و قتی آیه ( ونادی اصحاب الجنه ..) را تمام کردم. ایشان فرمودند: دقت کن اشتباه کردی! من هر چه فکر کردم دیدم اشتباهی نکردم. بعد از لحظه لبخندی زدند و فرمودند: وا ما هم گدو ود کردیم (اشتباه کردیم)
آقای اصفیایی در مورد تأثیر حفظ در زندگیش چنین پاسخ داد: مهمترین اثر حفظ قرآن برای بنده انس با قرآن مجید در تمام لحظات زندگی و گذراندن زندگی با اتکا به دستورات و فرامین قرآن می باشد.
ایشان در توصیه و سفارش به مردم قرآن دوست گفت: البته حقیر در حدی نیستم که بخواهم توصیه کنم ولی فکر می کنم این جمله توصیه قشنگ و کاملی باشد هر چیزی را که میدانیم به آن عمل کنیم تا خداوند ندانسته هایمان را به علم تبدیل کند. و دعا برای سلامتی و تعجیل در فرج حضرت صاحب الزمان(عج).