معرفی مرکز آموزشی فرهنگی علوم قرآنی صراط النور
مرکز آموزشی فرهنگی علوم قرآنی صراط النور در ماه قوس (آذرماه) 1387 در غرب کابل ناحیه 13، منطقه زیارت قرآن دشت برچی تأسیس گردید که مورد استقبال گرم مردم ساحه قرار گرفت. این مرکز که به هدف مبارزه با بیسوادی، تهاجم فرهنگی، ترویج فرهنگ ناب اسلامی، آموزش معارف اسلامی و قرآنی باتوجه به نیاز مبرمیکه احساس میشد، شروع به فعالیت نموده که در این مدت نزدیک به هفت سال از فعالیت این مرکز، دهها دانشآموز در بخشهای مختلف موفق به سپری نمودن دورههای آموزشی شدهاند و تعدادی هم با سپری نمودن دوره های تربیت مربی در همین مرکز مشغول تدریس هستند.
مرکز آموزشی فرهنگی و علوم قرآنی صراط النور با توجه به فعالیت هایش به یک مرکز شناخته شده و قابل اعتماد مردم ساحه تبدیل شده و از اعتبار عالی در بین مردم برخوردار میباشد و در حال حاضر حدود300 نفر دانشآموز در بخش های مختلف با 14نفر معلم، برنامههای آموزشی (قرآن کریم در سطوح مختلف، سواد آموزی، احکام، اخلاق، عقاید، تجوید و...) آموزش میبیند.
مؤسس این نهاد آموزشی خانم ذکیه علیزاده بوده و اعضای هیئت مدیره آن (خانمها: ذکیه علیزاده، رحیمه حسنزاده، رحیمه ولیزاده، طاهره مرادی، زهرا محمدی، امالبنین چمنیار، پریگل رحیمی و انیس گل محمدی)میباشد.
فعالیت این نهاد در بخش فرهنگی شامل (برگزاری مسابقات قرآنی، کتابخوانی، مقالهنویسی و نقاشی) میباشد. دیگر برنامههای فرهنگی، برگزاری محافل و مراسم به مناسبت میلاد معصومین(ع)، شهادت معصومین، عید غدیر و ... میباشد که تلاش میشود از تمام این مناسبتها تجلیل بعمل آید. برگزاری نشستهای علمی، بخش دیگری از فعالیت های مرکز آموزشی، فرهنگی را تشکیل میدهد.
خانم علیزاده مسئول مرکز صراط النور می گوید: مسئولین مرکز آموزشی، فرهنگی صراط النور در نظر دارد که در آینده ضمن تقویت و گسترش این فعالیتها که لازم هست در جامعه ما و هم موثر، طرح یک برنامه آموزشی جدید که از تجربه چند ساله در این زمینه به دست آمده را اجرا نماید. این طرح که شامل یک دوره دو ساله آموزش در بخش قرآنی بوده و دانشآموز که از ابتدا شروع به آموختن مینماید بعد از سپری نمودن این دوره از سطح بالای آگاهی، اطلاعات دینی برخوردار میشود. این دوره که شامل چهار سطح (ترم) بوده و در پایان آن دانشآموز با ارائه یک تحقیق پایانی این دوره را ختم مینماید.
قابل ذکراست که تا هنوز این طرح در هیچ یک از دارالقرانها و مراکز آموزشی قرآنی اجرا نشده است. خانم علیزاده ضمن تشکر و قدردانی از واحد قرآن و حدیث نمایندگی جامعه المصطفی(ص) واحد کابل بابت معرفی چهرهها و مراکز قرآنی، خواستار همکاری در زمینه اجرایی این طرح جدید شدند.