توسعه فناوری
مقدمه
در برهه ای به سر می بریم که «عصر ارتباطات» نامیده شده است؛ فراگیرترین و ملموس ترین فناوری دنیای ما را «فناوری اطلاعات» (Information Technology = IT) می دانند. نقش فناوری اطلاعات در تسهیل ارتباطات و مدیریت حجم عظیم اطلاعات به گونه ای برجسته است که امروزه در هر اداره ای، واحدی (بخشی) را به «توسعه فناوری» اختصاص می دهند.
بر همین اساس «واحد توسعه فناوری» نمایندگی افغانستان در اواخر سال 1390 تشکیل شد تا پاسخگوی نیازهایی مانند: ارتباط اداری مستمر با جمهوری اسلامی (در قالب اتوماسیون اداری، تلفن اینترنتی ویپ، نرم افزارهای آموزشی و...) و همچنین ایجاد زمینه مناسب بهرهگیری از فناوریهای روز در نمایندگی افغانستان و واحدهای مرتبط (با توجه به حجم گسترده، تعداد زیاد مراکز مرتبط و تعداد قابل توجه همکاران) باشد.
با عنایات و الطاف الهی، این واحد فعالیتهای خویش را در سال 92 در جهت توسعه استفاده از فناوریهای روز و افزایش بهرهوری همکاران محترم و مراکز مرتبط گسترش بخشیده است که اهم این فعالیتها در چند بخش خلاصه میشود.
الف - شبکه و اینترنت
ایجاد و مدیریت یک شبکه ایمن، جامع، سریع و به روز. این شبکه با ارائه سرویس های متنوع سهم زیادی در تسهیل امور و فعالیت های نمایندگی دارد.
ب- سخت افزار
شناسایی، کارشناسی و بررسی مکرر نیازهای سخت افزاری؛ تهیه صدها قلم دستگاه و تجهیزات مرتبط.
ج- نرم افزار
پشتیبانی نرم افزاری واحدهای سه گانه نمایندگی و مراکز مرتبط که شامل مراحل: کارشناسی/ نیازسنجی، تهیه/ نصب و آموزش می باشد.
ه- برنامه نویسی
بر اساس نیازهای ویژه و بومی، گاه نیاز به نرم افزاری خاص با امکانات دلخواه نمایندگی وجود دارد که تا کنون چند نرم افزار برنامه نویسی شده است که می توان «سیستم حضور و غیاب» و «سامانه اموال» را نام برد.
و- سایت
سایت نمایندگی با زیرشاخه های: دفتر نمایندگی، دانشگاه المصطفی و پژوهشگاه المصطفی؛ نیز از مواردی است که بخش فنی و برخی از پیگیری های دیگر آن به عهده توسعه فناوری است.
